OPZC Rekem biedt 29 jongeren startbaan aan

Vandaag treden in het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZC) van Rekem 29 jongeren als personeelsleden in dienst met een startbaancontract van 1 jaar.

“Het gaat om 29 lagergeschoolde werkzoekenden jonger dan 26 jaar uit de regio. Zij hebben een diploma van maximaal hoger secundair onderwijs. Hoofddoel is dat deze jongeren een heel jaar werkervaring kunnen opdoen in de sociale sector”, preciseert communicatieverantwoordelijke Anja Parthoens.

Doorstroming

Sinds 2001 doet het OPZC Rekem elk jaar een beroep op subsidies om via het systeem van startbaanovereenkomsten ‘extra handen’ te bekomen om aan de patiënten en bewoners de beste hulp te bieden. Na een introductiemoment van 9 tot 10 op hun eerste werkdag, worden de jongeren toegevoegd aan de verpleegundigen en therapeuten, waarbij ze ingeschakeld worden om effectief deel uit te maken van de multidisciplinaire teams.

Tijdens hun jaartraject in het OPZC krijgen deze jongeren een opleiding en vorming om als volwaardige peroneelsleden mee te draaien in de organisatie. Elke ‘startbaner’ krijgt een coach toegewezen die regelmatig met hem/haar overlegt, evaluatiemomenten houdt en waar nodig remedieert.

Anja Parthoens: “Onze opvolgingscijfers tonen aan dat na een jaar werkervaring in het OPZC deze jongeren meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Sommigen verwerven na dit startbaanjaar een volwaardige betrekking in het OPZC, anderen stromen door binnen de zorgsector in het algemeen en nog anderen gaan studeren voor verpleegkundige.”

SH


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio