Geert Vanhove “Er zit opnieuw vuur in de ploeg”

Bij tweedeklasser JR Hasselt kijkt Geert Vanhove uit naar het bezoek bij zijn goede vriend Dieter Souveryns in Sint-Truiden.

“Maar eens op het veld, zet ik die vriendschap wel even aan de kant. Wij hebben elkaar deze week nog gebeld. Maar we spreken nauwelijks over deze derby. Het heeft nu geen zin om mekaar te jennen hé. Dat zal voor na de match zijn”, glimlacht Geert Vanhove. “Het is gewoon leuk om nog eens tegen hem te spelen.”

De heenmatch staat nog duidelijk in het geheugen van Geert Vanhove gegrift. “Thuis kregen we van Sint-Truiden een serieuze tik. Dat mag sowieso niet meer gebeuren. Nu, op papier is Sint-Truiden een maatje te groot voor ons. We zullen dus op de toppen van onze tenen moeten spelen.”

De laatste weken geraakt de Hasseltse wagen wel goed aan het rollen. “Het vuur zit duidelijk terug in de ploeg. Ik ben vooral fier dat we ons na die heel moeilijke periode als ploeg herpakt hebben. Als nieuwkomer heb je natuurlijk wat aanpassing nodig. Maar nu mag Hasselt zich een volwaardige tweedeklasser noemen.”

CA


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio