Ceva Tongeren plat na ontslag van manager

De 200 medewerkers van Ceva Tongeren, dat de logistiek voor Black & Decker verzorgt, hebben gisteren het werk neergelegd uit protest tegen het plotse ontslag van de operations manager. De bonden eisen het ontslag van de sitemanager in Tongeren.

BR> Na overleg tussen de vakbonden en de directie is besloten dat de sitemanager (directeur) niet meer in Tongeren zal werken en elders wordt ingezet. De betrokken operations manager, blijft voorlopig ontslagen.

De stakende arbeiders hadden nochtans geëist dat hij weer in dienst zou genomen worden. Het voorstel werd door de arbeiders goedgekeurd, nadat ze ook de garantie kregen dat ze geen financieel nadeel zouden lijden van hun actie.

Vandaag gaat de directie van Ceva België (Willebroek) overleg plegen met de hoofddirectie in Nederland. Maandag gaan bonden en de Belgische directie opnieuw aan tafel zitten om een oplossing te zoeken, zo is in vakbondskringen vernomen.

Merkwaardig

De toestand is - op zijn zachtst gezegd - merkwaardig te noemen. De medewerkers van Ceva legden gistervoormiddag het werk neer, toen bekend raakte dat de operations manager, de nummer twee van het Tongerse bedrijf, op staande voet was ontslagen.

Als operations manager was het zijn taak om de opdrachten van de directeur of sitemanager uit te voeren en te vertalen naar de werkvloer. Volgens betrouwbare bronnen was er net voordien een evaluatiegesprek geweest, waarbij de man onbekwaamheid werd toegedicht, niet geschikt voor de job.

De man in kwestie (61) werd twee jaar geleden als operations manager aangesteld, nadat zijn vrouwelijke voorganger in gelijkaardige omstandigheden aan de dijk was gezet. “Zij was te slim, en vormde een bedreiging voor de sitemanager”, aldus de bron. “Het was duidelijk dat ook de nieuwe operations manager het niet lang zou uithouden. Er waren regelmatig al spanningen. Maar van een waarschuwing voor dit plotse ontslag was geen sprake.”

Tranen

De operations manager, die nu ontslagen is, is met tranen in de ogen, maar onder applaus van de medewerkers vertrokken. “Uit solidariteit hebben de arbeiders toen het werk neergelegd. Zij eisen dat de operations manager weer in dienst wordt genomen, en willen dat de sitemanager vertrekt.”

Dominiek CLAES

Guido CLOOSTERMANS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio