Treinverkeer stil na botsing

Het treinverkeer tussen Tongeren en Hasselt kan vandaag nog de hele dag hinder ondervinden door een ongeval dat gisteravond plaatsvond op de spoorweg in Tongeren.

Een lege locomotief die van Luik naar Hasselt reed, kwam er zijdelings in botsing met een goederentrein. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is volgens Infrabel-woordvoerder Paul Van Aelst groot.

“Beide treinen reden in de richting van Hasselt”, zegt de Infrabel-woordvoerder. “De lege locomotief kwam op de spoorwisselverbinding zijdelings in contact met een goederentrein met 27 wagons met lege ketelwagens van British Petroleum. De wagons ontspoorden maar kantelden niet. Op geen enkel moment heeft de lading van de wagons voor gevaar gezorgd. De schade aan de sporen is aanzienlijk. Eén paal van de bovenleidingen is geknakt en een draad is naar beneden gekomen.”

Volgens Van Aelst stond gisteravond al een werkgroep van Infrabel klaar om de gekantelde wagons terug op het spoor te krijgen en weg te takelen. “Als de wagons weggetakeld zijn, zal pas blijken hoe groot de schade op de sporen is”, zegt de Infrabel-woordvoerder.

Het zal geruime tijd duren vooraleer de schade hersteld zal zijn. Of het reizigersverkeer morgenvroeg hervat kan worden, zal vannacht pas duidelijk zijn. Mogelijk kan het treinverkeer de eerste uren over één spoor.” De gestrande reizigers werden gisteravond met bussen naar hun bestemming gebracht. “En dat zal ook vrijdagochtend zo zijn, als blijkt dat er geen treinverkeer mogelijk is”, zegt Van Aelst.

DiRo/NV


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio