Ode aan Haspengouws fruit

Ode aan Haspengouws fruit

Ode aan Haspengouws fruit

Heers - Sinds de 62-jarige Boudewijn Knevels in maart 2007 aangesteld werd als Haspengouwse Fruitdichter, zijn er tientallen fruitige gedichten uit zijn printer gerold.

Bedoeling was aan het einde van zijn mandaat, in 2009, een gedichtenbundel uit te geven die de lof zingt van het Haspengouwse fruit, van bloesem tot eindproduct. Maar omdat bij zijn optredens steeds de vraag naar teksten weerklonk, besloot de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie nu al een eerste bundel te publiceren: ‘Gebalde Gezondheid’, een verwijzing naar de innerlijke kracht die verscholen zit in de vruchten van Haspengouw.
Inspiratie vinden voor zijn lofdichten bleek geen zware opgave. “Ik woon al 27 jaar in Mettekoven, hartje Haspengouw, en ben verliefd geworden op het prachtige landschap”, vertelt Boudewijn. “Ik probeer praktische poëzie te schrijven, geen hoogdravende, waarbij iedereen zich iets kan voorstellen. De kunst is in zo weinig mogelijk woorden zo veel mogelijk zeggen.”

‘Gebalde Gezondheid’ bevat een dertigtal fruitgedichten waarin zowel de charme en de weelde van de seizoenen aan bod komen, als versjes over specifieke vruchten en het Haspengouwse landschap. De gedichten worden ondersteund door mooie kleurfoto’s.

Boudewijn Knevels signeert zijn bundel op zaterdag 2 februari van 13 tot 16 uur in boekhandel Figura, Steenweg 131 in Heers.

Frank MISSOTTEN

‘Gebalde Gezondheid’, uitgegeven door Merlin, 52 pagina’s, 10 euro. De bundel kan bij de auteur besteld worden op 011/48.67.05 of via boudewijn.knevels@telenet.be.
Info: www.boudewijnknevels.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio