Geert Wilders 'onthoofd' in gewelddadige rapvideo

Het gewelddadige rapclipje Woensel Bitch, waarin op internet onder meer een op Geert Wilders lijkende persoon wordt 'onthoofd', was bedoeld als één grote grap. Dat zegt een zich Youssef noemende Eindhovenaar van Marokkaanse afkomst.

ssimons

De andere helft van het duo achter de clip, 'Kamal', is een blanke Eindhovenaar van begin twintig. Hun ware identiteit willen de twee niet onthullen.

In 2005 maakten Youssef en Kamal al een rap die door Wilders als beledigend en bedreigend werd ervaren.

Net als nu bij Woensel Bitch deed de politicus toen aangifte. Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie is het nooit tot een rechtszaak gekomen, omdat niet kon worden vastgesteld wie het filmpje had gemaakt of had gepubliceerd op internet. Korte tijd later verscheen een 'excuusrap' aan het adres van Wilders.

Tot zo'n excuus aan Wilders zal het deze keer niet komen, zegt Youssef. "Dit is gewoon een artistiek ding. Het was zeker niet bedoeld als een bedreiging aan de heer W."

Youssef en Kamal erkennen de effecten van het clipje te hebben onderschat. "Het leuke is er vanaf", zegt Youssef. "De clip is best wel hard, maar dat was ook de bedoeling."

De politie Haaglanden, die de aangifte van Geert Wilders in behandeling heeft, wil geen mededelingen doen over de vorderingen in het onderzoek. Ze heeft in ieder geval wel contact opgenomen met de Eindhovense politie.

Bang dat ze door de politie getraceerd worden, zijn Youssef en Kamal niet. "Ik wil best een en ander uitleggen aan de politie", aldus rapper Youssef.

De videoclip staat ook op YouTube: