Heel Eversel viert titel ‘Dorp met toekomst’ + fotoalbum

Heel Eversel viert titel  ‘Dorp met toekomst’   fotoalbum

Heel Eversel viert titel ‘Dorp met toekomst’ + fotoalbum

Heusden-Zolder - Gisteravond hebben niet minder dan 832 inwoners van Eversel in ontmoetingscentrum Sint-Baaf het behalen van de titel ‘Dorp met toekomst’ gevierd. Die wedstrijd, waaraan 121 dorpen deelnamen, wordt door de Landelijke Gilden georganiseerd om de samenhorigheid binnen de dorpsgemeenschap te verbeteren.

“En daar zijn we perfect in geslaagd, want vandaag feesten we samen met 832 Everselaren, wat neerkomt op 47% van onze bevolking”, glundert Willy Van Aelst van het organiserende comité.
Eversel kaapte de hoofdprijs weg: een dorpsfeest van 10.000 euro. “Dat hebben we te danken aan de organisatie van het mysteriespel, een uitgebreid dorpsspel waarbij de deelnemers verschillende opdrachten kregen om mekaar en hun dorp beter te leren kennen”, legt Van Aelst uit.
“Het spel kreeg de steun van 23 verenigingen en werd gespeeld in juli en augustus. 440 Everselaren hebben meegedaan. Zij konden puzzelstukken winnen waarmee ze twaalf beelden van de binneninrichting van de kerk moesten herkennen. Wie daar het eerst mee klaar was, werd tot winnaar uitgeroepen.”

De jury van de Landelijke Gilden vond dat een schitterend project en bekroonde het met de eerste prijs. Willy Van Aelst: “Dat vieren we vandaag allemaal samen met lekkere hapjes, een academische zitting, een warme maaltijd, gratis drank en muziek. Ook de kinderen worden in de watten gelegd. We hopen het tot twee uur vannacht vol te houden, want we vrezen dat onze centen dan op zullen zijn.”

RV
BR> Bekijk het fotoalbum!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio