"Ja ik heb een lief van 16 jaar. En dan?"

Tom Boonen heeft een nieuwe vriendin. Het meisje heet Sofie en is de zestienjarige dochter van de Nederlandse ex-renner Leo van Vliet. Ze leerden elkaar in 2005 kennen op Curaçao en zijn sinds een paar weken een koppel.

ghouben

“Na Lore ben ik zes maanden vrijgezel gebleven”, verklaarde Boonen gisteren zijn liefdesleven. ”Ik was ongelukkig dat mijn relatie kapot was, had geen zin in avontuurtjes. Daarna heb ik wel wat relaties gehad, maar dat was niet eenvoudig. Vrouwen reageren anders op mij.”

Om de spanning van het wielrennen weg te spoelen, sluiten Boonen en co al enkele jaren het seizoen af op het Caraïbische eiland Curaçao. het was daar dat de vlam dit jaar oversloeg.”

“Sofie haar vader, oud-wielrenner Leo, organiseert de Curaçao Amstel Race”, zegt Boonen. “Daar hebben we mekaar voor het eerst ontmoet in 2005. Er hing toen al een zekere spanning tussen ons, maar zij was pas 14. Nu heb ik Lore trouwens zelf gebeld vanuit Curaçao om haar van mijn nieuwe relatie op de hoogte te brengen.”

Voor de piepjonge Sofie Van Vliet is het een nieuwe ervaring: “Het is mijn eerste serieuze relatie. Ik weet dat iedereen Tom straks zal opeisen als het seizoen begint, maar ik ben niet jaloers. Ik ben alleen heel erg blij en voel me goed bij Tom. “

Sophie is 16 en half, komt uit Naaldwijk en zit nog anderhalf jaar op de middelbare school. “Als Tom in België is, reis ik met de trein naar hem toe. En mijn vader zal me meenemen naar de koers”, zegt ze. Afgelopen weekend vloog ze met Boonen mee naar zijn flat in Monaco.

“Ik ben een goede studente. Misschien ga ik later wel naar de unief. Ik wil in ieder geval een eigen carrière uitbouwen”, zo luidden haar toekomstplannen.

Tom Boonen die een vriendin van zestien heeft... Ze zullen roddelen, Tom.

“Weet je, eigenlijk heb ik daar lak aan. Ik leid mijn leven zoals ik dat wil, en niemand heeft daar iets mee te maken. Ik weet dat ik nu een hoop shit op mijne nek zal krijgen. So what? Wie denkt dat ik me nu zal verstoppen uit schrik voor de reacties van de mensen zit fout. Als ik straks een pint wil gaan pakken, dan doe ik dat gewoon. (Lacht) Met het woordje onschuldig op mijn voorhoofd geschilderd. Verliefd is verliefd, maar dat is toch geen misdaad?"

Verrassend is wel dat het nieuws over de relatie van Boonen gisteren uitlekte in Het Laatste Nieuws, een krant waarmee Boonen niet meer praat. Boonen liet gisteren dan ook weten verontwaardigd te zijn over de werkwijze van journaliste Helena Heylen (dochter van Ivan Heylen) en Het Laatste Nieuws.

Eerst reageerde Boonen verontwaardigd over de werkwijze van journaliste Helena Heylen en Het Laatste Nieuws. Boonen zou niet geweten hebben dat het interview voor Het Laatste Nieuws was. Later trok hij die beschuldiging volgens die krant in.

"Enkele maanden geleden ben ik gecontacteerd door mevrouw Heylen, die zich uitgaf voor freelance journaliste, werkend voor Humo", aldus Boonen in zijn eerste reactie. Later gaf hij toe dat hij enigszins overdreven had. Helena Heylen presenteerde zich uitdrukkelijk als freelance journaliste bij Boonen en kreeg het uitdrukkelijke fiat om haar verhaal te verkopen aan wie ze zelf verkoos.

Je ontkent je relatie met Sofie toch niet?

“Daar gaat het in principe niet om. Er is affectie van twee kanten, maar die is nog ongelooflijk pril. Ik ken Sofie amper vier weken. We leerden mekaar pas echt goed kennen op vakantie in Curaçao, begin november. Akkoord, er sprong een vonkske over, maar dat is voorlopig absoluut niks om veel spel over te maken. Een dikke maand... Dat is gewoon veel te kort om van een serieuze liefdesrelatie te kunnen spreken. Als ik dat artikel lees, dat is gewoon een stationsromanneke. Daarin worden woorden gebruikt die ik nooit in de mond zou nemen.”

Maar toch geef je omstandig tekst en uitleg over de nieuwe vlam in je leven.

“Kijk, ik heb drie jaar een relatie gehad met Lore. Ik heb dat meisje echt doodgraag gezien, maar nooit hebben we met ons tweetjes samen een interview toegestaan. Zeg me eens: waarom zou ik dat nu met Sofie na nauwelijks vier weken dan wél doen? Weet je dat Sofie aanvankelijk niet eens van plan was mee te gaan naar het interview? Ze vergezelde me gewoon omdat ze anders een tijdje alleen op mijn appartement zou gezeten hebben. Echt, na verloop van tijd begin je niemand meer te vertrouwen, als het op deze manier moet. Ons ma belde me gisteren wakker met de mededeling dat ik breed uitgesmeerd in de krant stond. Sindsdien heb ik misschien al vierhonderd telefoontjes gekregen. Pffff, net toen het weer een beetje rustig was in mijn leven. Nee, leuk is dit niet.”

Aangeboden door onze partners