125 jaar Salvatorianen in Hamont-Achel

Print
Hamont-Achel - Op 8 december 1881 stichtte de Duitse pater Franz Jordan de sociëteit van de Goddelijke Heiland. Hoofddoel was religieuzen en leken te doen samenwerken aan het heil van alle mensen. Later ontstond daaruit de congregatie van de zusters Salvatorianessen en de Salvatoriaanse leken.

Vorige vrijdag, ruim hondervijfentwintig jaar later, vierden de leerlingen van Wico Campus Salvator in Hamont-Lo dat met een uitgebreide ‘Salvatordag’.
In Hamont-Lo vestigden de paters en broeders zich in 1900. Eerst vond de orde onderdak in een huis aan de Budelpoort, later werd het huidige klooster aan de Collegestraat gebouwd. Bij de prille start van de school was er sprake van vijf leerlingen, jongens waarvan men hoopte dat het later paters of broeders zouden worden.

In de loop der jaren groeide het aantal leerlingen en versoepelde de toelatingen zodat zowel jongens als meisjes zich konden inschrijven. Inmiddels bevat het WICO campus Salvator, in de volksmond gekend als het Salvator College, bijna vierhonderd leerlingen. Met een paterorde van drieëntwintig is dat getal van in den beginne stabiel gebleven.

LiTh

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio