Internetles op de bus

Deze week staat de internetbus van de Antwerpse kunstorganisatie Piazza dell’arte geparkeerd in Hamont-Achel. Van maandag tot vrijdag werd er elke voor- en namiddag een drie uur durende internetles georganiseerd.

De organisatie is in handen van het stadsbestuur, in nauwe samenwerking met Piazza dell’arte, die de bus met lesgever voorziet, en Belgacom dat instaat voor de kosten. Meer dan tachtig geïnteresseerden gingen in op het aanbod en lieten hun horizon verruimen door lesgever Sander Buijs van Piazza dell’arte die hun wegwijs maakte op het internet.

“Voor onze lessen richten we ons op onze iedere leeftijd, iedereen is welkom. In praktijk komen echter vooral senioren les volgen. De gemiddelde leeftijd van onze cursisten is 57 jaar”, vertelt Sander, “Maar in Hamont-Achel ligt het gemiddelde iets lager.”

De internetbus doet dit seizoen acht plaatsen aan. Zo stond ze al in Aalter, Rumst, Kuurne en Langemark-Poelkapelle. Vorige week hield ze halt in Opglabbeek en de volgende plaatsen die nog aangedaan worden zijn Ternat, Grimbergen en Genk.

LiTh

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio