Mollenplaag teistert veld FC De Kampioenen

Pech voor FC De Kampioenen. Het veld van de ploeg - niet die van Boma en Xavier, wél die van de gelijknamige Maaslandse veteranenclub uit As - wordt immers geplaagd door een heuse mollenplaag.

“Ons veld ligt bijna halfvol met molshopen”, zucht Piet Gerits. De stichter-secretaris van De Kampioenen riep dinsdag zelfs de hulp in van onze Duizendpootpagina om hulp(middeltjes) te vragen. “Ik heb al een vijftiental telefoontjes gekregen. Sommige zelfs mét garantie op succes. Poedertjes, mottenbollen, één of ander apparaat... We gaan er al het mogelijke aan doen de plaag te verhelpen, want het was echt niet leuk meer. Ze hebben bijna overal hoopjes gemaakt, tot aan de kantine toe!”

FC De Kampioenen vierde afgelopen zomer zijn tienjarig bestaan, maar het was de eerste keer dat de club mollen op bezoek kreeg. “De miserie is enkele weken geleden begonnen”, aldus Gerits, die vroeger overigens nog topschutter en trainer bij Winterslag was en nog bij Standard speelde. “Dankzij heel veel werk hebben we er vorig weekend toch nog op kunnen voetballen. Zaterdag trekken we naar Stokkem, de week nadien zou het probleem opgelost moeten zijn. Ik hoop het, want ik denk dat er intussen ook al woelmuizen bijgekomen zijn.”

Met een clubnaam als FC De Kampioenen vraag je natuurlijk om problemen. Gerits: (lacht) “Ja, dit is bijna iets voor in een soap...”

RoMe

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio