Koen Crucke met 50 kilo extra in Samson en Gert-film

Vijftien jaar! Zo lang dromen de Studio 100-koppen al van een Samson en Gert-bioscoopfilm. In Sterrebeek wordt die droom werkelijkheid. Hier is het kasteel Ter Meeren het belangrijkste decor voor ‘Hotel op stelten’. Mét een Koen Crucke die voor de gelegenheid plots weer vijftig kilo is bijgekomen. Of lijkt dat maar zo?

ssimons

BR>

Het parkdomein rond het verkommerde kasteel is één modderpoel, na drassige herfstdagen. Door het slijk zien we Gert Verhulst en Samson-stem Peter Thyssen baggeren, maar ook de Dalton Sisters (in deze film de kinderen van hotelgasten, red.), Werner Desmedt in politie-uniform en Walter Van de Velde, opnieuw in zijn Octaaf De Bolle-debardeurke. Allemaal hebben ze een rol in dit verhaal over een oud hotel dat door Gert en Marlène en hun vrienden wordt opgeknapt.

Het opvallendst is een man in een roze kappersjas, een Koen Crucke die plots weer vijftig kilo is bijgekomen! “Een masker!”, kraait Crucke, al is dat aan zijn bolle - maar valse - wangen niet te zien. “Schitterend, toch? Voor deze film volstond een valse buik niet: ze wilden de mijnheer Spaghetti uit het begin terug. Drie uur zijn ze aan dit gezicht bezig, maar het is wel nét echt. Ik schrik wanneer ik mezelf in de spiegel zie. Zeggen dat ik écht zo dik ben geweest!”

De terugkeer van de nichterige kapper - Crucke nam een paar jaar geleden afscheid van Samson en Gert - is niet de enige troef van ‘Hotel op stelten’. Eerder werd al bekend dat we in Hotel Marlèneke voor het eerst ook de vriendin van Samson en Gert leren kennen, én dat er ook jonge versies van Gert en Marlène worden getoond.

Lopende Samson

“Dit zal echt wel anders zijn dan de tv-soaps”, knikt Walter Baele van achter het sikje van Van Leemhuyzen. “Lange dialogen worden vervangen door een snel tempo, visuele effecten, stunt- en vliegwerk en nog meer humor. Maar natuurlijk staat ook nu de chemie tussen de personages - toch dé troef van Samson en Gert - centraal.”

De film heeft nog andere troeven, meldt producer Sven Duym met een hoofdknik naar het kasteel. “Dit wordt de eerste Studio 100- film die helemaal op locatie wordt gedraaid: wég van de vaste decors zoals het gemeentehuis of Gerts woonkamer. Dit verlaten kasteel was ideaal: niet té afgeleefd, maar ook niet helemaal in orde. En weet je dat Samson in deze film ook écht zal rondlopen? We hebben daar speciaal een nieuwe pop voor gemaakt.”

Dat deze opnames écht bezig zijn, is een klein wonder. Eerder werden twee afgewerkte scenario’s op de valreep toch nét niet gemaakt. “De timing zit nu helemaal goed”, zegt Duym. “Natuurlijk is het ook leuk dat we nu jonge ouders die zelf met Samson zijn opgegroeid, in de zaal kunnen ontvangen. Wees gerust: dit wordt de film die mensen verwachten.”

Aangeboden door onze partners