Rapide Wezemaal fuseert met vrouwenploeg Sint-Truiden

Rapide Wezemaal, landskampioen in het vrouwenvoetbal, fuseert volgend seizoen met Sint-Truiden. De ploeg zal na de fusie verder trainen op het veld in Wezemaal, maar de thuiswedstrijden zullen worden afgewerkt op Staaien.

Belga

De naam verandert in Rapide Staaien. Rapide Wezemaal kwalificeerde zich recent als eerste Belgische ploeg ooit voor de kwartfinales van de Uefa Women's Cup.

"De voornaamste reden voor de fusie is financieel. Voetbal kost alsmaar meer geld en om ons niveau te behouden of te verbeteren, moeten we meer mogelijkheden krijgen. In vergelijking met vrouwenploegen uit onze buurlanden zijn wij de afgelopen jaren blijven hangen. De meeste vrouwenploegen uit eerste klasse in ons land zijn overigens al lid van grote clubs uit eerste en tweede klasse", aldus Rapide-voorzitter Ferdinand Mertens.

In de kwartfinales van de Uefa Women's Cup speelt Rapide Wezemaal op 14 november op Staaien de thuiswedstrijd tegen het Zweedse Umea. Op 22 november wordt de terugmatch gespeeld in Umea. Rapide Wezemaal heeft nog steeds de 10.000 euro niet ingezameld die nodig zijn om deze verplaatsing te maken. "Van de gemeente Rotselaar krijgen we 5000 euro. Voor het resterende bedrag rekenen we op Vlaams Sportminister Anciaux", aldus Mertens.

Aangeboden door onze partners