Geen verwendag voor juf Gwendy

Juf Gwendy Przeniczka van het zesde leerjaar van de basisschool Aan de Basis van Smeermaas was door het maandblad Yeti genomineerd om op de Dag van de Leerkracht morgen (vrijdag) in haar klas extra te worden verwend. Maar Gwendy zal die verwendag moeten missen: de school is die dag namelijk gesloten.

ksleurs

BR>

De zesde klas van juf Gwendy leest en kijkt in het maandblad Yeti. Yeti is naar eigen zeggen “het stoute broertje/ zusje van het tijdschrift Klasse voor leerkrachten”. In het september-nummer nodigde Yeti de leerlingen uit een leerkracht voor te dragen voor de Verwendag op 5 oktober.

Buiten het weten van de juf droegen haar leerlingen haar thuis via het internet voor. De leerlingen hoorden dan verder niets meer. De juf: “Ik wist van niets tot maandag. Toen liet de redactie van Yeti aan de directeur weten, dat ik was uitgekozen voor die verwendag.”

Maar Gwendy zal die dag niet verwend kunnen worden. “Helaas niet! Op 5 oktober is onze school namelijk gesloten. Wij hadden die dag al lang als een lokale vrije vrije dag aangeduid. Dat konden wij niet herroepen. Ons voorstel om die Verwendag te verplaatsen was voor Yeti onaanvaardbaar”, aldus de directeur.

Juf Gwendy relativeert: “Het gevoel van te winnen dankzij je leerlingen, is een heerlijk gevoel. Als je dan door een ongelukkig toeval toch verliest, is dat allesbehalve prettig. Maar ik geniet wel van de eer die ik dankzij mijn leerlingen krijg.”

Enkele kinderen hebben intussen hun teleurstelling ook per email aan Yeti laten weten. “We vinden het erg dat iemand anders is aangeduid in de plaats van onze juf, en we begrijpen niet dat die verwendag niet kan verplaatst worden.”

Klasse-hoofdredacteur Leo Bormans: “Het gaat om een spelletje dat symbolisch is bedoeld, het is geen wedstrijd. Op de Dag van de Leerkracht verrassen de scholen hun leerkrachten met allerlei speciale attenties. Wij pikken uit de kandidatenlijst drie voorgedragen leerkrachten die we extra willen verwennen. We spreken met die school af of dat op 5 oktober kan. Kan dat zoals in Smeermaas toevallig niet, dan kan het voor ons organisatorisch niet worden verplaatst.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio