ABVV voert opnieuw actie tegen ontslag van Rode Kruis-afgevaardigde

Militanten van de socialistische vakbond ABVV hebben vrijdagavond opnieuw actie gevoerd tegen het ontslag van een afgevaardigde van het ABVV binnen de Rode Kruis-afdeling in Heusden-Zolder. De actie vond plaats tijdens de viering van het 75-jarig bestaan van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis.

Belga

De Rode Kruisvrijwilligers kregen van het ABVV pralines overhandigd. "Met onze actie willen we de vrijwilligers uiteraard niet viseren, maar er wel bij de directie op aandringen om een correct personeelsbeleid te voeren", zo zei secretaris Gaby Jaenen van ABVV-Limburg.

De betrokken afgevaardigde werkte als ambulancierster in Heusden-Zolder en werd volgens het ABVV ontslagen omdat ze het gebrek aan rechtlijnigheid en consequent personeelsbeleid binnen de Heusdense afdeling aanklaagde. De directie erkende inmiddels dat er geen wettelijke reden tot ontslag van de syndicaal beschermde werkneemster was en verklaarde zich bereid om een schadevergoeding te betalen aan het betrokken personeelslid. Maar het ABVV eist de reïntegratie van de vrouw.

Directie en vakbonden hadden vorige week donderdag al een onderhoud. Van de gevraagde reïntegratie wilde de directie niet weten. Ze stelde daarentegen voor om het personeelslid een financieel voorstel te doen. "Maar we zijn nu meer dan een week verder en hebben nog steeds geen voorstel gezien", zo zegt Jaenen. "We hebben stellig de indruk dat de directie ons aan het lijntje houdt en ons tracht te paaien met een voorstel om ervoor te zorgen dat we geen acties meer voeren".

Het ABVV voerde op 31 augustus voor een eerste keer actie aan de afdeling van het Rode Kruis in Heusden-Zolder. Nadien volgden er nog acties aan het hoofdkantoor van het Rode Kruis Vlaanderen in Mechelen en aan het Europees Congres van het Rode Kruis in Oostende. De vakbond zal naar eigen zeggen actie blijven voeren zolang er geen consensus rond het ontslag van de afgevaardigde wordt bereikt.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio