Met techniekmobiel naar Afrika

Print
Met techniekmobiel naar Afrika

Met techniekmobiel naar Afrika

Houthalen-Helchteren - Zuid-Afrikaanse scholieren warm maken voor techniek, dat is wat Helchterenaar Pieter- Jan Taens de volgende drie maanden zal doen. Gewapend met een techniekmobiel zal de student langs middelbare scholen in de stad Pretoria trekken.
BR>
“De bedoeling is de kinderen warm te maken voor technische opleidingen, en om te tonen hoe wij gereedschappen en technieken toepassen”, vertelt Pieter-Jan, die in januari moet afstuderen als regent wiskunde-technologische wetenschappen-fysica aan de Katholieke Hogeschool Limburg.

“Maar ik denk dat ik zelf ook veel zal bijleren, want daar springen ze creatiever om met hun middelen.”

Het project is een spin-off van de techniekmobielen die door de KHLim zijn ontworpen. Die moeten onderwijzers in het lager onderwijs leren om met hun leerlingen rond techniek te werken. “Als eindwerk heb ik samen met docent Hugo Meus mini-mobieltjes ontworpen voor de leerlingen zelf”, zegt Pieter-Jan.

“Eén zo’n koffer neem ik nu mee naar Zuid-Afrika. De koffer bevat naast een ruim scala aan gereedschappen ook tal van experimenten, onder meer rond materialen of het opwekken van elektriciteit. De bedoeling is om in Pretoria zowel de gegoede scholen als scholen in arme buurten te bereiken. In een van de townships zal ik een projectweek organiseren.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio