Dierenasiel gerenoveerd

Print
Dierenasiel gerenoveerd

Dierenasiel gerenoveerd

Maasmechelen - Het dierenasiel van Maasmechelen heeft een opfrisbeurt gehad. Het ruim 40 jaar oude complex werd onder handen genomen door een groep doe-het-zelvers, zodat het er als nieuw uitziet.
BR>
Stuwende kracht is Marina Ooijen uit Maaseik, die de honden en katten wat meer comfort wil bieden tijdens hun verblijf in het asiel. “Want ze allemaal mee naar huis brengen, is onbegonnen werk.”

De kleurrijke compositie van een plaatselijk graffiti-kunstenaar op de buitenmuren van het dierenasiel springt meteen in het oog.
“Maar het gaat toch om de dieren. Daar doen we het allemaal voor”, zegt Marina Ooijen, terwijl ze start met een rondleiding.

“Neem nu de buitentuin van het kattenverblijf. Daar stonden geen ramen in, en in de winter kon het daar wel heel koud zijn. Nu hebben we aan de buitenkant ramen geplaatst. Als de temperatuur aangenaam is, worden die opengezet. En putje winter kunnen de katten nog steeds zonnen achter het warme glas.”

Op een muur van het kattenverblijf prijkt het portret van Yako, de Weimaraner van de vrouw. “Hij is de schuldige”, lacht ze. Een jaar geleden adopteerde ze de 7 jaar oude asielhond. “En toen ik de andere dieren zag zitten, wilde ik ook voor hen iets doen."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio