Struisvogel langs autosnelweg in Lummen

Print

Struisvogel langs autosnelweg in Lummen

Lummen - Opmerkelijk nieuws van onze reporter ter plaatse: Er loopt een nandoe (soort struisvogel) rond langs de autosnelweg ter hoogte van de werken in Lummen.
BR>
De politie was ter plaatse om het beestje te vangen, maar dat is niet zo gemakkelijk. De nandoe loopt nu langs de autosnelweg richting Thiewinkel en Stokrooie.

Het natuurhulpcentrum van Heusden-Zolder is ook ingeschakeld. Ze zijn al enkele dagen op zoek naar de nandoe maar krijgen hem niet te pakken. De nandoe verschuilt zich namelijk in de bossen en maïsvelden langs de autosnelweg. Hij is heel mensenschuw. "Dit wordt waarschijnlijk het volgende 'skippyverhaal'," zegt een van helpers van het centrum. "Twee jaar geleden hebben we hier immers ook zo lang moeten vangen achter een kangoeroe."

De verkeerspolitie is er niet gerust op. Het beest is immers niet bang van auto's en kan door de werken ook zomaar de autosnelweg op. Voor automobilisten in de buurt is het dus opletten geblazen.

Waar de nandoe vandaan komt is niet duidelijk. Een maand geleden werd hij ook al gesignaleerd op de brug over de snelweg.

Om 16u30 zijn de hulpdiensten gestopt met de zoektocht. Ze gaan hiermee verder als de nandoe nog ergens gesignaleerd wordt.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio