Genk bereikt overeenkomst met aannemer over lekkend zwembad

Print
Genk - Na maandenlange discussies en juridische procedures heeft Genk met het bedrijf Cordeel een overeenkomst bereikt over het stedelijke zwembad.
In ruil voor een volledige renovatie, inclusief waterdichting, en de betaling van een schadevergoeding van 50.000 euro door het bedrijf verbindt de stad er zich toe afstand te doen van alle lopende procedures. Dit maakte het stadsbestuur woensdag bekend.

In september 2004 gunde Genk de renovatie van het stedelijke zwembad aan de nv Cordeel voor een bedrag van 6,4 miljoen euro. Na uitvoering van de werken werden lekken in het zwembad vastgesteld. In kort geding werd daarop een deskundige aangesteld om de oorzaak van de lekken en de aansprakelijkheden te onderzoeken.

De deskundige concludeerde dat de lekken enerzijds te wijten waren aan een foutieve keuze van de gebruikte materialen en anderzijds aan een foutieve uitvoering van de werken. De deskundige besloot ook dat enkel een plaatselijk herstel van het nieuwe gedeelte van het zwembad aangewezen was, maar daar ging Genk niet mee akkoord. De stad eiste een volledig herstel van de waterdichting van het zwembad, zowel in het oude als in het nieuwe gedeelte.

In de dading die beide partijen troffen, werd overeengekomen dat Cordeel niet enkel de waterdichting, maar ook de tegels, de vloeren en de goten van zowel het oude als het nieuwe gedeelte van het zwembad voor eigen rekening zal herstellen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio