ZOL heeft revolutionair röntgentoestel

Print
ZOL heeft revolutionair röntgentoestel

ZOL heeft revolutionair röntgentoestel

Genk - Het Ziekenhuis Oost Limburg heeft één van de meest gesofisticeerde toestellen voor conventioneel röntgenonderzoek in gebruik genomen.
BR>
Volgens professor dokter Palmers gaat het om een absolute primeur in ons land. Het toestel verhoogt het comfort van de patiënt, levert hoogwaardige röntgenbeelden en reduceert de stralingsdosis.

“Het is de nieuwste en meest revolutionaire stap in de evolutie van de 30-jarige carrière van de telebediende röntgentafels, waarbij doorlichting en radiografie gebeuren via een zogenaamde digitale flat pannel detector”, zegt professor Palmers in Zolarium, het tijdschrift van de wetenschappelijke raad van het ziekenhuis.

Het comfort van de patiënt is volgens Palmers aanzienlijk verbeterd, maar ook die van de operator. “De lage opstaphoogte en goede toegang vergemakkelijken de positionering van de patiënt”, zegt Yvan Palmers.

“Bovendien is er een volledige integratie in het radiologie- en informatiesysteem van het ziekenhuis. Dat werkt tijdsbesparend en verlaagt de foutenscore. De beelden zijn bij het beëindigen van het röntgenonderzoek al beschikbaar voor de verwijzende geneesheer. Door dat instantbeeld, met de mogelijkheid van onmiddellijke kwaliteitscontrole, vermindert ook de duur van het onderzoek.”

Straling

“Belangrijk is dat ook de stralingsdosis heel wat lager is. Tot slot zijn er de grote afmetingen van het detectoroppervlak. Dat laat toe het aantal röntgenopnames te verminderen.
Heropnames worden quasi uitgesloten, precies wegens het groot dynamisch bereik en de hoge beeldkwaliteit.” Het nieuwe toestel maakt deel uit van de dienst Medische Beeldvorming en staat in de campus Sint Jan van het ZOL in Genk.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio