Wellense peuter overgebracht naar UZ Leuven na aanval hond

Print
Wellense peuter overgebracht naar UZ Leuven na aanval hond

Wellense peuter overgebracht naar UZ Leuven na aanval hond

Wellen - De 19 maanden oude Lens Bijloos uit Wellen, die dinsdagavond bij zijn grootouders in het gezicht en in de keel gebeten werd door een hond, is woensdag in kritieke toestand van het Hasseltse Virga Jesseziekenhuis overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg van Leuven.
BR> Dat heeft de Wellense burgemeester Johan Vanschoenwinkel woensdag bevestigd.

Lens is gisteren rond 18 uur zwaar verminkt door de hond van het gezin, een kruising van een rottweiler en een mastino.

Het razende dier beet het jongetje in het gezicht en loste niet,ondanks de inspanningen van de grootvader. De kleine Lens vecht voor zijn leven. De hond is afgemaakt.

Vader Jurgen Bijloos (30) was niet thuis toen de hond zijn zoontje bij het hoofd greep. Beiden wonen in bij de grootouders in de Veerstraat in Wellen. De grote rottweiler- mastino werd agressief toen Lens een poedeltje - dat nog maar een maand in huis was - oppakte.

“De hond wou niet lossen. Wat ik ook deed,” zegt grootvader Ivan Bijloos aangeslagen. Lens heeft zware verwondingen aan zijn oog, keel en slokdarm.

Ook na het incident bleef de hond bijzonder agressief. “We hebben hem met een koord moeten vangen en aan een paal gebonden om hem een dodelijke injectie te laten geven,” vertelt de grootvader.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio