'Kwam mezelf op de Galibier even tegen'

Print
Bij Predictor-Lotto keken ze met genoegen toe hoe goed Cadel Evans de bergrit na de rustdag verteerde en hoe sterk hij zelfs in het offensief ging. "Alleen op de Galibier kwam ik mezelf even tegen", aldus de 30-jarige Australiër.
"Ik was ook al zo hard tekeergegaan. Eerst enkele keren achter Valverde, daarna tot in het wiel van Contador. Toen kreeg ik even een dipje en moest ik de Spanjaard laten rijden. Maar ik kon me herpakken en voor de groep favorieten over de top gaan."

"Toen moest ik ingrijpen", aldus ploegleider Hendrik Redant. "Alleen tegen de wind in had geen zin. Dus heb ik Cadel de raad gegeven om de groep op te wachten. Op het einde werd ik bijna nog gek toen ik zag hoe de Spanjaarden van Saunier Duval wat interne ruzie kregen en hoe ook Leipheimer niet meer mee wilde werken toen onder andere Valverde en Rasmussen wegreden. Gelukkig kwam alles toch weer samen en spurtte Cadel naar een mooie derde plaats."

"Vanaf nu kunnen we ons concentreren op de eerste grote tijdrit van zaterdag in Albi. Onze sponsor heeft voor een nieuwe tijdritfiets gezorgd. Lichter en nog stabieler. Cadel is ook gaan testen in windtunnels om zijn positie nog te verbeteren en hij heeft ook speciale trainingschema's gekregen. Hij is de beste tijdrijder van de klassementsrenners en dat moet lonen."