Internationale spottersdag Kleine Brogel lokt ruim 5.000 bezoekers

Print
Internationale spottersdag Kleine Brogel lokt ruim 5.000 bezoekers

Internationale spottersdag Kleine Brogel lokt ruim 5.000 bezoekers

Peer - Meer dan 5.000 vliegtuigfanaten hebben dinsdag hun hart opgehaald tijdens de internationale spottersdag op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel in Peer. Dat zijn er een pak meer dan de vorige editie in 2005.
Volgens persofficier Luc Vanderfeesten van de luchtmachtbasis van Kleine Brogel is de grote opkomst te danken aan het grote aanbod aan vliegtuigen die tentoongesteld werden en aan de toegankelijkheid voor de bezoekers. Die hadden ondanks de strenge veiligheidsvoorschriften kansen te over om hun geliefkoosde vliegtuigen te bewonderen en te fotograferen, zo luidt het.

Het thema van de internationale spottersdag was de twintigste verjaardag van de F-16-squadrons. Naar aanleiding hiervan waren er dinsdag in Kleine Brogel dan ook een groot aantal F-16 Fighting Falcons te bewonderen.

Naast gevechtsvliegtuigen konden de spotters zich ook vergapen aan burgertoestellen zoals de SV-4B, de BN2 Islander en de MD 520. De toestellen waren afkomstig uit onder meer België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Portugal, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Griekenland.

De opbrengst van de internationale spottersdag gaat naar een hulpfonds voor de slachtoffers van het Belgische vliegwezen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio