Mauricio Soler wint negende etappe Tour de France

Print
Mauricio Soler wint negende etappe Tour de France

Mauricio Soler wint negende etappe Tour de France

De Colombiaan Mauricio Soler (Barloworld) heeft dinsdag de negende etappe in de 94e Ronde van Frankrijk gewonnen. De 33-jarige Deen Michael Rasmussen (Rabobank) behoudt de gele leiderstrui.
Na 159,5 kilometer van Val d'Isère naar Briançon, met onderweg twee beklimmingen buiten categorie en eentje van eerste categorie, finishte Soler met een voorsprong van 38 seconden op de Spanjaard Alejandro Valververde, die de Australiër Cadel Evans in een spurtje om de tweede plaats achter zich liet. De Kazach Alexandre Vinokourov verloor opnieuw kostbare tijd. Hij moest bijna drie minuten op de andere tourfavorieten prijsgeven.

Het is de tweede profzege voor de 24-jarige Soler. In 2005 won hij als neoprof een rit in de Ronde van Colombië.

"Het was niet meteen mijn bedoeling om de etappe te winnen", aldus Mauricio Soler na de mooiste overwinning uit zijn carrière. "Ik wilde in eerste instantie de premie van 5000 euro pakken op de Galibier."

"Het bleef zo lang kalm in de groep favorieten, dat ik na mijn vierde plaats in Le Grand Bornand maar in het offensief gegaan ben op de Télégraphe. Daarna kwam ik op de Galibier bij de leiders en die kreeg ik allemaal vlotjes uit het wiel. Toen ik de grootte van mijn voorsprong op de top van de Galibier hoorde, kon ik niet anders dan doorgaan. Dat het op het einde nog lastig werd, wist ik, maar ik was sterk genoeg om stand te houden."