Helft raadsleden staat zitpenning af aan schooltje Sledderlo

Print
Helft raadsleden staat zitpenning af aan schooltje Sledderlo

Helft raadsleden staat zitpenning af aan schooltje Sledderlo

Genk - De CD&V-raadsleden en Harrie Dewitte (pvda+) hebben hun zitpenning van de laatste gemeenteraad afgestaan voor de verhuizing van basisschool De Sleutel in Sledderlo. Open VLD, Pro Genk en Vlaams Belang hebben desbetreffende niets laten weten aan de stadssecretaris.
BR>
Het voorstel werd tijdens de laatste raadzitting gelanceerd door Nele Beckers en Tom Arts (CD&V). Burgemeester Gabriels liet weten dat het om een individuele beslissing gaat en dat de raadsleden, die hun zitpenning wilden afstaan aan het fonds voor de herlocatie van De Sleutel, daarvoor de stadssecretaris moesten verwittigen.

Volgens secretaris Haeck hebben alleen de CD&V-raadsleden en Harrie Dewitte van pvda+ laten weten dat ze ingaan op het voorstel. “Van Pro Genk, Open VLD en Vlaams Belang heb ik niets gehoord.” De schepenen (allemaal CD&V) hebben beslist voor hetzelfde doel een bedrag vrij te maken, gelijk aan de zitpenning van een gemeenteraadslid.

Armand Ghijsens van Pro Genk liet eerder al weten zijn raadsleden vrij te laten in hun keuze maar wees er meteen op dat zijn fractie in het verleden al verscheidene malen voorstelde om de zitpenning in te leveren voor andere nobele doelen.

“Maar daar zijn de CD&V-raadsleden nooit op ingegaan. Toch vinden we de steun voor die verhuizing zeer belangrijk. Dat kan bijvoorbeeld vanuit het begrotingsoverschot”, aldus Ghijsens. Het stadsbestuur heeft inmiddels wel al een prefinanciering van 100.000 euro goedgekeurd. Het schooltje De Sleutel is genoodzaakt te verhuizen omdat er te veel zware metalen in de lucht zitten. In totaal staan 21 van de 39 raadsleden hun zitpenning af.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio