Ford start in 2008 met productie van Mondeo in Rusland

Print
Ford start in 2008 met productie van Mondeo in Rusland

Ford start in 2008 met productie van Mondeo in Rusland

Genk - Ford Europa start eind 2008 met de productie van de nieuwe Ford Mondeo in haar assemblagefabriek in Sint-Petersburg. Ook de productiecapaciteit van de Russische autofabriek zal gevoelig opgedreven worden, tot 125.000 eenheden in 2009 tegenover het huidige niveau van 72.000 eenheden. Dat blijkt uit het expansieplan dat Ford Europa dinsdag bekendmaakte.
Met de capaciteitsverhoging in Sint-Petersburg is een bijkomende investering van ruim 100 miljoen dollar gemoeid. Ford zal in totaal 330 miljoen dollar in de Russische fabriek investeren.

Het expansieplan van Ford Europa is ook positief nieuws voor de Genkse Fordfabriek, zo zegt algemeen directeur John Fleming van Ford Europa in een nieuwsbrief. "Niet alleen zal de druk op de productie in de Limburgse fabriek minder groot zijn, Ford Genk zal ook onderdelen aanleveren voor de productie-eenheid in Sint-Petersburg".

De geplande productieverhoging in Sint-Petersburg heeft betrekking op een extra capaciteit van 25.000 Mondeo-eenheden en 28.000 Focus-modellen. De fabriek in Sint-Petersburg produceert momenteel enkel de Focus in alle vier de koetswerkversies. Dat zijn behalve de driedeurs, ook de 4-deurs, 5-deurs en de Clipper. De productie in Sint-Petersburg ging in 2002 van start met 25.000 eenheden. In de Russische fabriek werken 2.200 mensen.

Ford was de eerste buitenlandse autoconstructeur die zijn eigen assemblagefabriek in Rusland opende. De Ford Focus is al gedurende vier opeenvolgende jaren de best verkopende wagen onder de niet-Russische merken. Ford blijft ondertussen zijn verkoops - en marktpositie in Rusland versterken, zo zegt Fleming nog. Tijdens de eerste helft van dit jaar lag de verkoop van Ford in Rusland met 81.782 eenheden 122 procent hoger dan dezelfde periode van vorig jaar.

Behalve de Focus biedt Ford ook de Fusion, de Fiesta, de C-MAX, de Mondeo, de S-MAX, de Galaxy, de Ranger, de Maverick, de Explorer en de bedrijfsvoertuigen Transit en Transit Connect in Rusland aan.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio