Tour de France-doortocht goed verlopen

Print
Op de tweede dag dat de Ronde van Frankrijk door ons land reed, zijn er opnieuw geen incidenten gemeld. Ook de eerste dag verliep zonder kleerscheuren, zo laten de federale en lokale politie dinsdag weten.
De eerste rit op maandag 9 juli ging van het Franse Duinkerke naar Gent. Daar kwamen ongeveer 75.000 fans de overwinning van Gert Steegmans aanschouwen. Een derde van hen was met het openbaar vervoer naar Gent getrokken.

De derde etappe van de Ronde van Frankrijk startte dinsdag in Waregem en verliet rond 13.00 uur ons land. Dinsdag kwamen zowat 5.000 wielerfans met de trein naar Waregem. Beide dagen waren er geen grote verkeersproblemen.

De lokale en federale politie zijn tevreden over het verloop van de doortocht. "Ik ben uiteraard heel blij dat we geen noemenswaardige incidenten hebben gehad", aldus Peter De Wolf, bestuurlijk directeur-coördinator van Gent en nationaal coördinator van dit evenement. "Of we gewoon geluk hebben gehad of de politiediensten dermate goed voorbereid waren, zullen we natuurlijk nooit weten. Ik ben in elk geval heel tevreden."