Parket in beroep tegen vrijlating Truiense agent

Print
Parket in beroep tegen vrijlating Truiense agent

Parket in beroep tegen vrijlating Truiense agent

Sint-Truiden - Een agent van de federale politie in Brussel, die in het Limburgse Sint-Truiden woont, is dinsdag verschenen voor de raadkamer in Tongeren voor vermeende betrokkenheid bij een zaak van mensenhandel, waarbij minderjarige Roemeense meisjes naar Limburg gehaald werden om in de prostitutie te werken in een bar in Borgloon.
De Tongerse onderzoeksrechter liet de agent vorige week vrijdag aanhouden. De raadkamer verlengde zijn aanhouding dinsdag niet. Het parket gaat tegen de beslissing van de raadkamer in beroep, zo laat substituut Rosette Vandenborne aan BELGA weten. In het onderzoek zijn zes mensen opgepakt. Vier van hen zitten al in de gevangenis. Drie van de vier personen die in het kader van de zaak aangehouden werden, verschenen vrijdag al voor de raadkamer in Tongeren. Hun aanhouding werd met een maand verlengd.

In de zaak zitten ook een cafébaas en zijn vriendin uit Borgloon in de cel op verdenking van mensenhandel. De illegale meisjes werden tewerkgesteld in de bar van de vrouw in Rijkel bij Borgloon. De dame in kwestie ontkent elke betrokkenheid.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio