Vloot als bezoekerscentrum Schulensbroek

Print
Lummen - De nieuwe leiding van de Opdrachthoudende Vereniging Schulensmeer wil het natuureducatieve centrum ‘t Vloot aan het meer uitbouwen tot een volwaardig bezoekerscentrum.
BR>
“Zo zal het als smaakmaker wandelaars en fietsers tot een verkenning van het gebied uitnodigen,” zegt de nieuwe voorzitter Jos Boesmans.

Het Schulensbroek met daarin het Schulensmeer maakt deel uit van de Demervallei. Die is door Europa omwille van haar vogelrijkdom erkend als 23ste Europese vogelrichtlijngebied. Voor de natuurliefhebbers werd in 2000 de nieuwe infrastructuur ‘t Vloot aan het meer gebouwd.

Op de verdieping kan je een tentoonstelling over de archeologische vondsten in het gebied bezoeken, samen met een educatief luik over de plaatselijke fauna en flora. Het gebouw biedt ook onderdak aan een cafetaria en aan het kantoor van Toerisme Midden-Limburg.

Volgens OSM-voorzitter Jos Boesmans moet ‘t Vloot veel meer mogelijkheden bieden: “Wij willen er een volwaardig bezoekerscentrum van maken, bijvoorbeeld zoals de functie van de Watersnip in Koersel voor de vallei van de Zwarte Beek. Ons voornemen sluit perfect aan op de plannen van het Regionaal Landschap Haspengouw om in het Schulensbroek wandelingen aan te leggen. Aan het natuureducatief centrum ‘t Vloot in Lummen zullen vier wandelingen vertrekken. Aan de kerk van Schulen komt het vertrekpunt voor nog eens drie tochten."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio