Groene poorten in alle kerkdorpen

Print
Riemst - De tien deelgemeenten van Riemst moeten allemaal minstens één groene poort krijgen. Dat voorziet het groene-poortenproject van burgemeester Vos.
BR>
Komen daarvoor nog dit jaar in aanmerking: Genoelselderen waar het plein aan de Sint Maartenstraat wordt ingericht en Valmeer waar een groene poort wordt gepland aan de bushalte in de Bitsingerweg. De plannen voor die kerkdorpen worden momenteel opgesteld en de uitvoering zal 18.600 euro kosten.

“Die groene beplantingen moeten de deelgemeenten accentueren en zullen ook bijdragen tot de verkeersveiligheid”, zegt burgemeester Vos.

De weggebruikers weten dan meteen dat ze in de bebouwde dorpskom zitten. Het groene-poortenplan is ook het begin van een algehele dorpsverfraaiing, die gerealiseerd wordt tijdens of na de uitvoering van het stoepenplan. De aandacht van burgemeester Vos gaat ook vooral naar de geplande vernieuwing van de doortocht met aanleg van een rotonde die Riemst een keurig uitzicht moet geven. De bewoners zullen geïnformeerd worden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio