Werken moeten veiligheid op wegen verhogen

Print
Houthalen-Helchteren - Het gemeentebestuur zal enkele aanpassingen aan gemeentelijke wegen laten uitvoeren. In de Lakerweg werden twee beveiligde oversteekplaatsen ingericht voor personen met een fysieke handicap die in dagcentrum Laekerveld verblijven.
BR>
“De technische dienst bracht wegversmallingen aan met verkeersremmende elementen”, aldus schepen van Mobiliteit Peter Timmermans. “Ook de markeringen op het wegdek en extra signalisatieborden moeten chauffeurs tot trager rijden dwingen.”

Nog in Meulenberg zijn de Kerklaan en Wildrozenstraat deels eenrichtingsstraat geworden. Volgens Timmermans moet dit de veiligheid verhogen. Vanuit de oppositie is er de kritiek dat de maatregelen te snel genomen zijn om aan vragen van buurtbewoners te kunnen voldoen.

“Zowel de politie als de planningscommissie gaven een negatief advies over de maatregelen in de Kerkstraat”, aldus Maurice Vanoevelen. “De bewoners staan er wel achter”, repliceert Timmermans. “Met weinig geld zorgen we hier voor een veel veiligere situatie.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio