Gert Steegmans wint etappe in de Tour

Print

Gert Steegmans wint etappe in de Tour

Gert Steegmans (Quick Step-Innergetic) heeft maandag de tweede etappe in de Tour de France gewonnen. Steegmans haalde het in de 168,5 km lange etappe van Duinkerke naar Gent in een sprint voor zijn kopman Tom Boonen en de Italiaan Filippo Pozzato (Liquigas).
De Zwitserse proloogwinnaar Fabian Cancellara (CSC) blijft leider, Tom Boonen neemt de groene puntentrui over van de Australiër Robbie McEwen (Predictor-Lotto).

De sprint werd ontsierd door een massale valpartij, waarbij ook leider Fabian Cancellara betrokken was, maar omdat die gebeurde binnen de laatste drie kilometer, kreeg iedereen de tijd van de winnaar.

Voor de 26-jarige Steegmans is het zijn vierde zege van het seizoen en zijn allereerste ooit in de Tour. Vorig jaar was hij nog de meesterknecht van Robbie McEwen. Maandag trok hij de sprint aan voor Boonen, maar die kon zijn knecht niet meer remonteren en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Als troostprijs mocht hij wel de groene trui aantrekken.

De etappe werd gekleurd door een lange vlucht van een trio: de Duitser Marcel Sieberg, de Fransman Cédric Hervé en de Spanjaard Ruben Perez trokken al na 18 km in de aanval en kregen maximum vijf minuten voorsprong. Op vier kilometer van de finish waren de drie er aan voer hun moeite.

Dinsdag staat de langste rit van de Tour 2007 op het programma. De renners overbruggen dan de 236,5 km tussen Waregem en Compiègne.