Grootste drugsplantage ooit in België ontmanteld in Limburg

Print

Grootste drugsplantage ooit in België ontmanteld in Limburg

Hechtel-Eksel - In een voormalig badgebouw in Hechtel-Eksel heeft de poltiie zaterdag een drugsplantage met 10.000 tot 15.000 cannabisplantjes ontmanteld. Het gaat om de grootste plantage die ooit in België werd aangetroffen.
De planten bevonden zich in verschillende groeistadia, zodat er regelmatig geoogst kon worden. Volgens de speurders konden de uitbaters van de plantage minstens elke zes weken een volledige oogst binnenhalen, telkens goed voor een straatwaarde van zo'n 500.000 euro. Op jaarbasis rijfden ze ruim 4 miljoen binnen.

Hoe lang de plantage al actief was, is nog niet geweten. Ter plaatse werden drie Polen aangehouden die instonden voor het onderhoud van de planten. De omvang van de plantage doet de speurders vermoeden dat er een internationale bende achter schuilgaat. Ze zijn nog op zoek naar de huurder(s) van het gebouw.

Update: de drie Polen die zaterdag waren opgepakt bij de ontmanteling van een plantage met duizenden cannabisplantjes in Hechtel-Eksel, zijn zondag weer vrijgelaten. De drie zouden zouden slechts indirect betrokken zijn bij de zaak.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio