Zeldzame vlinders in bos tegen kanker

Print
Zeldzame vlinders in bos tegen kanker

Zeldzame vlinders in bos tegen kanker

Hechtel-Eksel - Op het raakpunt van Hechtel-Eksel, Lommel en Overpelt is gisteren het Vlinderbos officieel ingehuldigd. In het bos staan zo’n 15.000 jonge boompjes die werden geplant in het kader van Kom op tegen Kanker. Het bos dankt zijn naam aan de aanwezigheid van enkele zeldzame vlindersoorten.
BR>
Het weer zat het Vlinderbos opnieuw niet mee. De officiële inhuldiging vond normaal al in maart plaats bij de aanplanting, maar werd toen weggeblazen door stortbuien en windvlagen. “Zo erg is het vandaag gelukkig niet, maar we hadden voor deze herkansing toch gerekend op zomers weer”, vertelt houtvester Dries Gorissen. Het Vlinderbos, gelegen op de grens van Hechtel-Eksel, Lommel en Overpelt, dankt zijn naam aan de aanwezigheid van enkele zeldzame dagvlindersoorten in de Vlindervallei. “De kleine parelmoervlinder of veldparelmoervlinder is hier aanwezig, maar niet te zien bij dit weer. De kleine vuurvlinder laat zich niet afschrikken, dus die hopen we te kunnen zien.”

Na toespraken van de drie burgemeesters kreeg de uit Overpelt afkomstige Sofie Van Moll een certificaat waarmee ze zich nu officieel meter van het Vlinderbos mag noemen. Peter Marcel Vanthilt liet zich verontschuldigen. Hierna volgden nog vlinderwandelingen en konden mensen de mooi ingerichte picknickplaats vlakbij het fietsroutenetwerk bewonderen. Strijkensemble Tilika ging intussen met de ‘lente’ van Vivaldi het gure weer te lijf, waarop het warempel opklaarde.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio