Geen cafetaria voor het nieuwe zwembad

Print
Tessenderlo - Bij de bespreking van het uitvoeringsontwerp over de aanleg van omgeving van het nieuwe zwembad kwam het opnieuw tot een klassieke discussie: is in dit zwembad ook een cafetaria nodig? De CD&V vindt van wel, volgens de meerderheid is een gezellige ontmoetingsplaats met automaat voldoende.
BR>
Studiebureau LST uit Maaseik werd destijds als ontwerper aangesteld voor de omgevingswerken van het zwembad in de Groenstraat. Dit ontwerp werd nu door de gemeenteraad goedgekeurd. Het ontwerp omvat de aanleg van parkings voor auto’s en autobussen en de toegangen naar en van het zwembad. In de begroting is voor deze werken een bedrag van 380.000 euro ingeschreven.

“Wat gaat er gebeuren met het vroegere rangeerstation van de bussen?”, vroeg Stefan Govaerts (CD&V). Schepen Verwimp beloofde om hierover met De Lijn te onderhandelen. “Wordt er in de omgevingswerken ook voorzien dat er later eventueel een cafetaria kan komen”, vervolgde Govaerts.

“Er is een ruimte voorzien waar men kan kijken en met mekaar babbelen, maar geen cafetaria. Veel cafetaria zijn nu al gesloten, omdat men geen geschikte uitbater vindt”, antwoordde de schepen.

• Raadslid Emiel Meeus (CD&V) vroeg om in overleg met het OCMW en de bouwmaatschappijen permanent een woning ter beschikking te hebben voor de opvang van inwoners in noodsituaties.
“Bij navraag in andere gemeentes heeft niemand goede ervaringen met de aankoop en verhuur van noodwoningen. De meeste gemeenten verkopen die gebouwen. Het lijkt me belangrijker om mensen in nood te helpen zoeken naar een dergelijke woning en hen financieel en emotioneel ruggesteun te bieden”, vond schepen Orlando Argento.

• De bonden van gepensioneerden krijgen elk 159 euro subsidie, terwijl de seniorenraad 1269 euro krijgt voor de werkingskosten. “159 euro per vereniging is een groot contrast met de subsidie van de raad. De seniorenraad is een adviesraad en moet dus enkel ondersteunen en advies geven en mag dus zeker geen concurrerende activiteiten organiseren”, vond Alies Smeets (CD&V). “Ik wil hierover geen discussie, als die klacht niet op papier wordt gezet”, antwoordde schepen Gaethofs.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio