Tenenlezers openen blote voetenwandeling

Print
Tenenlezers openen blote voetenwandeling

Tenenlezers openen blote voetenwandeling

Lommel - Zutendaal heeft - letterlijk - de weg gebaand met het eerste ‘blotevoetenpad’, maar nu heeft ook Lommel z’n eigen wandelroute zonder schoenen.
BR>
“Met 3 kilometer de langste blote voetenwandeling van Vlaanderen. Op 3 juni wordt ze ingewandeld, “ zegt Ilse Ideler van Regionaal Landschap Lage Kempen. “Keileuk maar keipijnlijk,” roepen Calla en Hella, terwijl ze op dennenappels en takken stappen.

De klas van meester Erik van Lommel-Barrier mocht gisteren al de schoenen uittrekken om de blote voetenwandeling uit te proberen. “Het fijnst is het water en dan met natte voeten de zandberg afrennen,” glunderen Sam en Lorenzo.

“Het idee van een blote voetenwandeling sluimerde al enkele jaren, nadat ik op de hei was gaan wandelen. Door het warme zand had ik een onbedaarlijke drang om mijn schoenen uit te doen,” vertelt Ilse Ideler van Regionaal Landschap Lage Kempen, dat met steun van Lommel en Europa de route uittekende.

“Het is heel anders dan Zutendaal: da’s een afgesloten attractie voor voeten, hier is het een wandeling die vooral bedoeld is om de natuur te beleven met hier en daar speciale elementen zoals houten trapjes en een bungelbank. Op blote voeten beleef je de omgeving veel intenser.”

Het traject is gratis, de wandelkaart kost 1,5 euro, aan de start zijn kastjes voor de schoenen en een waterbassin. Om de opening feestelijk in te zetten, zijn er onder meer voetreflexologen die gratis masseren en professionele tenenlezers.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio