Adelberg en bibliotheek komen onder één beheer

Print
Adelberg en bibliotheek komen onder één beheer

Adelberg en bibliotheek komen onder één beheer

Lommel - • Het cultuurcentrum De Adelberg en de stedelijke bieb krijgen een gezamenlijk beheersorgaan. Beide diensten vroegen dat zelf. De voordelen: minder bestuursleden nodig, betere communicatie, meer deskundigheid door bundeling van de krachten, administratieve beperking, interessanter takenpakket.
BR>
• Het bestek voor riolerings- en andere infrastructuurwerken in de Lijsterstraat/Duinenstraat, Kikkerstraat en Kraaistraat is voor 355.000 euro goedgekeurd. Waarnemend burgemeester Cremers (sp.a): “We voeren die werken uit voor drie particuliere verkavelingen. Ze zijn van tel want zo komen er opnieuw bouwkavels op de markt.”

• In Lommel kan het managementsteam opstarten. Zo’n team geeft ondermeer advies over beleidsplannen, budget, personeel en rechtsposities. Nancy Bleys (CD&V) stelde dat haar fractie niet akkoord gaat: “De belofte om een screening van buitenaf gebeurt niet, en men legt de fulltime werkregel niet aan iedereen op.” Cremers: “Er was een tweede overleg met personeel en we volgen het advies van de hogere overheid om het bestaande organigram zoveel mogelijk te volgen.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio