5.000 euro voor Tevona met voettocht naar Lourdes

Print
5.000 euro voor Tevona met voettocht naar Lourdes

5.000 euro voor Tevona met voettocht naar Lourdes

Riemst - “Het mooiste moment onderweg was toen ik mijn vriend Alex in Limoges tegenkwam en hij enkele dagen kon meewandelen. En natuurlijk de aankomst in Lourdes: de opluchting dat het erop zat, dat ik mijn bergschoenen kon uittrekken en het water eruitgieten,” vertelt Peter Hermans, die op 20 april vanuit Riemst naar het Franse bedevaartsoord wandelde voor het goede doel.
BR>
“Ik heb geen enkele rustdag genomen, per dag heb ik gemiddeld 40 kilometer gewandeld.” De voettocht werd onderweg gesponsord en dat zal zo’n 5.000 euro opleveren voor een seniorie voor bejaarde gehandicapten van Tevona in Riemst.

Sneller dan verwacht is Peter Hermans nu - via een bedevaartstrein - opnieuw op Belgische bodem. “Alhoewel, mijn voeten staan op geen enkele bodem, ik ben aan het rusten op de bank,” lacht hij. “Alleen zijn was onderweg het zwaarst, daar heb ik het moeilijk mee gehad. De mensen in de dorpen reageerden wantrouwig toen ze me zagen komen, trokken de deuren dicht. Het is niet makkelijk als je zelfs bij 30 graden geen water krijgt, terwijl je zonder zit. Hoe zuidelijker ik stapte, hoe slechter het weer ook werd. Vlak voor ik in Lourdes arriveerde, was het 8 graden. En dat in korte broek.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio