Hoeyberghs veroordeeld door rechtbank

Print
Hoeyberghs veroordeeld door rechtbank

Hoeyberghs veroordeeld door rechtbank

Genk - Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs is nalatig geweest bij de nazorg van een 43-jarige Lommelse die een borstvergroting liet uitvoeren in de Wellness Kliniek. Dat heeft de Tongerse strafrechter beslist. Hoeyberghs moet een schadevergoeding van 38.500 euro betalen.
De chirurg gaat in beroep. "Dit is juridische kleuterschoolstof." Volgens het Tongerse parket maakte de chirurg enkele fouten bij de operatie van een Lommelse in juni 1997. De vrouw liet in de Wellness Kliniek een borstvergroting uitvoeren, maar belandde enkele dagen later in het ziekenhuis met een levensbedreigende infectie. "Hoeyberghs handelde niet als een normaal zorgvuldig arts en ging zowel voor, tijdens als na de operatie in de fout", aldus de procureur op een eerdere zitting. Zo werd hem onder meer verweten dat er voor de operatie geen antibiotica werd toegediend, dat er een onbevoegd persoon aanwezig zou zijn geweest in de operatiezaal en dat de nazorg te wensen overliet.

De rechter achtte het donderdag niet bewezen dat de klachten van de Lommelse een rechtstreeks gevolg zijn van het handelen van de chirurg. De rechter veroordeelt Hoeyberghs wel voor schuldig verzuim, omdat hij de patiënte niet genoeg bijstond toen er complicaties optraden. Enkele dagen na de operatie klaagde de patiënte telefonisch bij Hoeyberghs over hevige pijnen. Volgens de rechter had de chirurg daarop het initiatief moeten nemen om haar te onderzoeken.

De rechter vond een eenvoudige schuldigverklaring genoeg en legde de chirurg geen straf op. Wel moet hij in totaal 38.500 euro betalen aan de Lommelse en het Nationaal Verbond der Socialistische Mutualiteiten. Beroep Hoeyberghs, die niet op de zittingen aanwezig was, gaat in beroep. "Dit is een gerechtelijke dwaling", reageert hij. "Ik weet niet of de rechter handelde uit slechte wil of uit medelijden met de patiënt, maar hij is alleszins onprofessioneel. Het gerecht denkt zo de patiënt te helpen bij het vergoeden van de schade, maar in beroep krijgen de verzekeringsmaatschappijen toch gelijk." Peter COSTERMANS "Dit is juridische kleuterschoolstof", reageerde Jeff Hoeyberghs. Foto PHOTONEWS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio