De Mijlpaal wint Haspengouw Culinair

Print
De Mijlpaal wint Haspengouw Culinair

De Mijlpaal wint Haspengouw Culinair

Bilzen - Jan Menten, kok van restaurant De Mijlpaal in Tongeren, is gisteren in Alden Biesen uitgeroepen tot winnaar van de tweejaarlijkse wedstrijd Culinair Haspengouw 2007, een organisatie van de Confrérie van het Kortessems fruit en haar Gastronomie.
BR>
De tweede prijs ging naar Johan Lismont (Ambrozijn Borgloon), de derde prijs naar Rudi Vandenabeele (Kiewit). De deelnemers moesten drie ingrediënten opnemen in hun recept: konijn, Limburgs bier en Haspengouwse peer.

Gouverneur Steve Stevaert en gedeputeerde Marc Vandeput overhandigden de prijzen aan de winnaar. “Het is de tweede keer dat ik aan een wedstrijd meedoe. De eerste keer werd ik derde, nu schiet ik de hoofdvogel af. Uiteraard zijn we erg tevreden met deze erkenning. Ik heb nochtans niet erg veel tijd in het recept gestoken: we hadden tijdens de winter een variant met wild, nu hebben we die met konijn gemaakt. Uiteraard komt dat gerecht ook op onze kaart...”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio