Els C. weigert al maand lang elk politieverhoor

Print

Els C. weigert al maand lang elk politieverhoor

Opglabbeek - Els C. uit Ternat, verdacht van de moord op parachutiste Els Van Doren, is al een maand niet meer verhoord. Dat zei haar raadsman Luc Deleu gisteren na de zitting van de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling.
BR> Die bevestigde opnieuw het aanhoudingsmandaat van de 22-jarige vrouw.

Drie maanden, sinds 17 januari, zit Els C. al achter de tralies van de gevangenis van Hasselt. “Enkel op basis van vermoedens, zonder enig bewijs,” blijft haar raadsman Luc Deleu benadrukken. “Mijn cliënte weigert sinds 19 maart nog uit de cel te komen. Ze wil dat niet alleen de elementen die op haar schuld wijzen onderzocht worden, maar ook die elementen die haar onschuld kunnen bewijzen. Mijn cliënte wordt overigens nog elke nacht om het kwartier gewekt. Elk videoverhoor van haar duurt tussen 6 en 8 uur. Dat is niet langer houdbaar. Mijn cliënte kreeg daarop een briefje waarin staat dat ze zelf maar moet aangeven wanneer ze nog verhoord wil worden.”

E-mails

In zijn betoog haalt de advocaat een aantal elementen aan die volgens hem verder moeten worden onderzocht. “Al twee maanden wordt ons beloofd dat een tweede deskundige zal aangesteld worden om de hoofd -en reserveparachute van Els Van Doren te onderzoeken. Blijkbaar vindt het gerecht dergelijke experts niet. Ook krijgen we geen antwoord op ons verzoek om een beperkte reconstructie. We willen nagaan wat er precies gebeurt wanneer een parachutist uit een vliegtuig springt met een gesaboteerde hoofd- en reservevalscherm.”

De advocaat dringt ook aan om het e-mail verkeer na te gaan tussen zijn cliënte en Marcel S, de Eindhovenaar die zowel een relatie met het slachtoffer als met de verdachte had.

Luc Deleu: “Mijn cliënte zegt dat er minstens 150 e-mails zijn verstuurd tussen haar en Michel S. Sommige van die mails bewijzen dat niet zij achter hem aanzat maar dat het andersom was. Maar omdat ze sinds haar aanhouding haar hotmail niet meer heeft gebruikt, is dat adres niet meer actief. In plaats van daar specialisten op te zetten, hebben ze gewoon aan Michel S. gevraagd om enkele mails door te sturen. Hij heeft slechts 9 door hem geselecteerde e-mails overgemaakt.”

Correct

Het parket van Tongeren wil niet reageren op de aantijgingen van de raadsman en zegt dat het onderzoek “een normaal en correct verloop kent”.

“Mochten er zich onregelmatigheden voordoen zal de onderzoeksrechter zijn verantwoordelijkheid nemen en maatregelen nemen,” aldus een mededeling van het parket. “De onderzoeksrechter vertrouwde het onderzoek toe aan een team van leden van onder meer de federale gerechtelijke politie van Tongeren en van de afdeling gedragswetenschappen, psychiaters en psychologen van de federale politie van Brussel. Zij verhoorden de verdachte de voorbije maanden.”

Els Van Doren sprong op zaterdag 18 november samen met Els C., Marcel S. en nog een andere valschermspringer vanuit het vliegtuig om in een formatie vanaf 13.000 voet, zo’n 4.000 meter, een vrije val te maken. Els Van Doren stortte wat later te pletter in een tuin in de Lijsterstraat in Opglabbeek.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio