Kruiden in de kijker

Print
Kruiden in de kijker

Kruiden in de kijker

Kruiden zijn het centrale thema van Kruiden en Tuinen, een nieuwe groenbeurs van Gil Claes Produkties. Die heeft plaats op het domein Herkenrode in Hasselt, waar vorig jaar een kruidentuin werd aangelegd. Tijdens workshops en lezingen leert u alles over de kruiden die u ook kan aankopen bij gespecialiseerde kwekers.
BR>
Kruidenexperts delen tijdens Kruiden en Tuinen hun kennis met de bezoekers. Groenspecialist Ivo Pauwels vertelt over het aanleggen van een kruidentuin en de juiste keuze van zaad en planten. Kruidendeskundige Kees Martens, die samenwerkte met Dokter Vogel, legt uit hoe planten door de eeuwen heen werden gebruikt als geneesmiddel en Lorraine Op de Kamp, gespecialiseerd in natuurgeneeskunde, heeft het over kruiden en huidverzorging, stress, concentratie- en slaapstoornissen, dieet en thermotherapie voor vermoeide benen, ontsierende aders en cellulitis.

Herboriste Gabriëlla Nauwelaerts vertelt over haar kruidenlessen en -wandelingen en keukenmeester Peter Biesmans geeft uitleg over voeding als genees- en afslankmiddel. Hebt u na al die informatie zin om zelf een kruidentuin aan te leggen, dan kan u uw voorraad inslaan bij kruidenkwekers, en in het shoppingpark op het abdijterrein en in de tiendschuur presenteren exposanten producten en diensten die het leven in het groen aangenamer maken: tuinmeubilair, gereedschap, planten, zomerse drankjes en delicatessen.

Kruiden en Tuinen heeft op zaterdag 14 en zondag 15 april plaats op de terreinen van de abdij Herkenrode in Hasselt (afrit 27 Herk-de Stad van de E313, richting Herk-de-Stad en voorbij het warenhuis Carrefour rechts afslaan en de signalisatie volgen). Het evenement loopt van 10 tot 18 uur en de toegangsprijs bedraagt 5 euro. www.gilclaes.be of 014-26.48.41