Belgische politie vindt geen ammoniak in beken Kinrooi en Bocholt

Print
Belgische politie vindt geen ammoniak in beken Kinrooi en Bocholt

Belgische politie vindt geen ammoniak in beken Kinrooi en Bocholt

Bocholt - De lokale politie van Noordoost-Limburg heeft in Kinrooi en Bocholt stalen genomen van het water van de beek de Lossing, maar er zijn geen sporen van ammoniak in het water gevonden, zoals het Nederlandse Waterschap Peel en Maasvallei maandag beweerde. Volgens het Waterschap zijn er in Nederland in de Uffelse beek honderden vissen gestorven door een ammoniakvervuiling in Belgisch Limburg. De vissterfte werd zaterdag vastgesteld in het Nederlandse Hunsel.
Ook het parket van Tongeren bevestigde dinsdag dat er op Belgische bodem geen ammoniak werd aangetroffen. Het Waterschap Peel en Maasvallei is dinsdag gestart met het opruimen van de dode vissen.

Ammoniak veroorzaakt zuurstofgebrek en dat was de oorzaak van de vissterfte. Het Waterschap had het voorbije weekend ook al aangifte gedaan bij de politie in België. Na verloop van tijd was de ammoniak in de verschillende beken verdund.

Eind vorige maand was de Lossing ook al vervuild geraakt met mazout, die in Bocholt in de beek was terechtgekomen door een fout van een mazoutleverancier bij een bedrijf. Toen strekte de vervuiling zich eveneens uit tot in Nederland in de Tungelroyse beek en richtte schade aan in het natuurgebied het Smeetshof.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio