Bende steelt 25 oldtimers op bestelling in Euregio

Print

Bende steelt 25 oldtimers op bestelling in Euregio

Heusden-Zolder - Privé-detective Ben Zuidema looft 30.000 euro uit voor de gouden tip die kan leiden tot de aanhouding van de bende die oldtimers steelt in de Euregio. De meest recente diefstal gebeurde zondag tijdens de eerste Bel-car wedstrijd in Zolder.
BR>
Volgens Zuidema zitten een bende Nederlanders en twee mannen uit Vlijtingen achter de diefstallen. Het aantal op hun palmares zou inmiddels al opgelopen zijn tot 25.

De Porsche die zondag verdween in Zolder, is eigendom van David Van Ende uit Brasschaat. “Ik had er met vrienden afgesproken, kwam aan om 12.17 uur. Een getuige heeft iemand in mijn Porsche zien wegrijden tussen 12.30 en 12.47 uur. De auto werd gevolgd door een motorfietser en reed weg richting snelweg.”

De gestolen Porsche is gebouwd in 1964. “Vijf jaar heb ik ernaar gezocht, gevonden in Miami. Meer dan twee jaar heb ik eraan gewerkt, de motor helemaal gerestaureerd, 6.000 euro heb ik daar ingestoken. De auto is een ‘magic number’, alle onderdelen van de wagen zijn genummerd”, zegt Van Ende. “Ik heb er nog maar vijf keer in gereden, de laatste keer zondag omdat het zo’n prachtig weer was. De Porsche is heel zeldzaam, in 1964 zijn er maar 150 van gebouwd. De kleuren van de carrosserie en het interieur zijn uniek. De wagen kan dus moeilijk verkocht worden. Voor mij weegt de emotionele waarde echter niet op tegen de marktprijs, tussen de 45.000 en 50.000 euro.”

Van Ende heeft een beroep gedaan op Ben Zuidema - ook in het bezit van een oldtimer - om de Porsche terug te vinden. De privé-detective is van mening dat de daders zijn getipt.
Zuidema: “De bende achter de diefstallen heeft twee jaar lang stilgelegen. De daders voeren oldtimers in vanuit Amerika, lappen die wat op, gaan naar de keuring en krijgen officiële documenten. Dan gaan ze op zoek naar een ‘topauto’ en halen het chassisnummer eruit om in de Amerikaanse auto te plaatsen. Op die manier kunnen ze de ingevoerde wagen verhandelen en er veel geld voor vragen.”

Volgens Ben Zuidema, die zich al een tijdje verdiept in de bende die de oldtimers steelt, hebben de bendeleden al 25 soortgelijke diefstallen gepleegd.
“Vorig jaar nog een Jaguar E-type in Aken en drie oldtimers - een Austin Healy, een Triumph Sport en een rode Porsche cabriolet - in Heerlen. De eigenaar is van Lanaken”, aldus nog Zuidema.

Hij looft namens de eigenaars een bedrag van 30.000 euro uit voor de gouden tip die kan leiden tot de aanhouding van de daders.
Info: www.benzuidema.nl

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio