Buren opgeschrikt door brand in flat

Print
Buren opgeschrikt door brand in flat

Buren opgeschrikt door brand in flat

Hamont-Achel - In de nacht van woensdag op donderdag heeft in een appartement op Koleneind in Hamont een hevig uitslaande brand gewoed. De bovenburen schrokken wakker van hulpgeroep en zagen het vuur oplaaien vanuit de woning op het gelijkvloers.
BR>
De brandweer van Budel en Lommel konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aanpalende appartementen. De bewoner, een alleenstaande dertiger, kwam er met de schrik vanaf.

“Om 23 uur ging ik slapen, toen was er nog niets aan de hand. Om half twee ‘s nachts hoorde ik de benedenbuur vanop het gazon roepen ‘vuur, vuur!!’ Ik deed mijn slaapkamerraam open en de vlammen kwamen me van beneden tegemoet,” vertelt Danny Simons.

“Ik ben dan naar de overburen gerend. En die hebben vervolgens de brandweer gebeld. Op tien minuten tijd waren ze hier. Het vuur was vrij snel onder controle, maar de ravage in het appartement is aanzienlijk. Alles is zwart geblakerd. Wij, in de andere woningen, hebben lichte rookschade.”

Een andere buurman is Koen Mathijssen: ”Wij runnen een uitzendbureau en ik logeer hier met onze Duitse uitzendkrachten. Natuurlijk zijn we opgelucht dat het het vuur geen uitbreiding heeft genomen. Ook wij werden wakker en zagen de vlammen omhoog komen. In een mum van tijd stonden we buiten. Je kan zien, de achtergevel is helemaal zwartgeblakerd. De bewoner, een dertiger, zei dat hij op het moment van de brand niet thuis was. Pas toen hij arriveerde, zag hij dat zijn slaapkamer in lichterlaaie stond. Zo heeft hij het vuur ontdekt. Waarschijnlijk zal hij nu bij kennissen of één van zijn ouders logeren.”

Het parket heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand en een deskundige ter plaatse gestuurd om de oorzaak van de brand op te sporen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio