Brandweer voorkomt boerderijbrand

Print
Brandweer voorkomt boerderijbrand

Brandweer voorkomt boerderijbrand

Voeren - Gisterenavond omstreeks 19.45 uur moest de brandweer van Herve- Battice met drie interventievoertuigen uitrukken om een hooibrand te blussen vlak naast de stallen van een boerderijwoning in Veurs 22 in Sint-Martens-Voeren.
BR>
Door de tijdige tussenkomst kon de brandweer verhinderen dat het vuur van het smeulende hooi oversloeg op de aanpalende schapen- en paardenstallen.

Gemeentebediende Vanessa Broun die toevallig langs de woning en de stallen passeerde, zag de rokende stapels hooibalen in de buurt van de woning van de familie Jacquet en alarmeerde burgemeester Broers die op zijn beurt politie en brandweer optrommelde. De oorzaak van de brand is niet bekend. Mogelijk gingen stro- en hooibalen door zelfontbranding smeulen.

Met een heftruck kon een van de aanwezige familieleden de balen uit elkaar halen zodat de brandweer erin slaagde het smeulend goedje na te blussen. De schapen die in de stal en omgeving huisden, konden tijdig verder de weiden in gejaagd worden. De twaalf paarden mochten in de stallen blijven en bleven eveneens ongedeerd.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio