ACV klaagt gebrek aan kinderopvangplaatsen aan

Print
Heusden-Zolder - De christelijke vakbond ACV heeft maandag samen met de gemeenten Lummen, Halen, Beringen, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder en Nieuwerkerken een speciale opvangdag voor kinderen in Lummen georganiseerd om het schrijnende gebrek aan kinderopvangmogelijkheden aan de kaak te stellen.
Het gebrek aan kinderopvang bemoeilijkt niet alleen sollicitaties, maar ook de tewerkstelling. Deze sluitende aanpak richt een heus sociaal bloedblad aan, aldus het ACV-West-Limburg.

In West-Limburg bedragen de wachttijden voor opvang van kinderen van nul tot drie jaar soms meer dan een jaar. De buitenschoolse kinderopvanginitiatieven raken volzet en opvang voor kinderen vanaf 12 jaar is helemaal niet voorzien. Tegen de tijd dat een werkzoekende een opvang heeft gevonden, is het interimcontract al verlopen, zo zegt André Neskens van het ACV.

De vakbond is van mening dat een dergelijke sluitende aanpak verantwoordelijk is voor de hoge vrouwenwerkloosheid in de provincie. Het ACV vraagt daarom meer subsidies voor kinderopvang vanwege de Vlaamse overheid. Ook de oprichting van buurt - en nabijheidsdiensten kunnen een oplossing bieden voor flexibele kinderopvang. De oprichting van een centraal inschrijvingspunt per regio kan daarnaast ook een oplossing bieden voor de lange wachtlijsten, aldus nog de vakbond.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio