Vier jaar cel voor Lanakenaar die vriendin bijna blind sloeg

Print
Lanaken - De correctionele rechtbank van Tongeren heeft maandag een 31-jarige man uit Lanaken, die zijn toenmalige vriendin uit Tongeren in augustus 2004 bijna blind sloeg, een effectieve gevangenisstraf van vier jaar en een boete van 2.200 euro opgelegd.
Omdat de Lanakenaar niet kwam opdagen tijdens de behandeling van zijn proces en het volgens de rechter te vrezen valt dat hij zich aan de uitvoering van zijn straf zal proberen te onttrekken, beval hij zijn onmiddellijke aanhouding.

De feiten speelden zich af op 6 augustus 2004 in Lanaken en kaderen in het drugsmilieu. Uit de medische attesten die de vrouw voorlegde, bleek dat ze aan de afranseling door haar partner een verbrijzelde oogkas en een volledige immobilisatie van de oogbal overhield.

De rechter stelde in een tussenvonnis een deskundige aan om de blijvende graad van arbeidsongeschiktheid te bepalen, maar het slachtoffer weigerde zich verder te laten onderzoeken.

De rechter kende het slachtoffer, geen onbekende in het Tongerse drugsmilieu, maandag een provisionele schadevergoeding van 2.000 euro toe.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio