Opnieuw opschudding bij verkoop Projectencentrum

Print
Heusden-Zolder - Dat de nieuwe meerderheid zeer krap regeert, werd tijdens de gemeenteraad van donderdagavond nog eens duidelijk. Schepen Selahattin Özer (CD&V-Plus) kwam ruim een kwartier te laat, en voorzitter Sonja Claes wachtte tot dan om te beginnen. De meerderheid kan zich immers geen enkele afwezigheid permitteren door de 16/15-verhouding. De oppositie gaf dan ook een staande ovatie bij de binnenkomst van de jonge Turkse schepen.
BR>
• Het was de derde gemeenteraad voor het nieuwe bestuur, en opnieuw was er veel opschudding. De verkoop van Projectencentrum Boekterheide aan vzw Hergebruikcentrum Limburg moest opnieuw op de agenda gebracht worden door een administratieve vergissing.
Aangezien burgemeester Claes zelf deel uitmaakt van de vzw, moest ze voor dat agendapunt in het publiek gaan zitten en de voorzitterstoel afgeven aan het oudste gemeenteraadslid, toevallig ex-burgemeester Tony Beerten (Nieuw).

De oppositie stemde voltallig tegen en dat leidde tot een 15/15 uitslag. Punt afgevoerd dus. Sonja Claes reageerde onthutst. “Ik vrees dat de vzw de koop zal annuleren. Dit is een kaakslag voor onze sociale economie waar veel kansarmen werken.” Ze werd bijgestaan door OCMW-voorzitter Marc Vanderstraeten (CD&V-Plus). “Het is beschamend dat uit pure rancune de oppositie spelletjes speelt op kap van de sociale tewerkstelling.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio