Vragen rond leeg dossier over uitbreiding industrie

Print
Hoeselt - Sp.a-raadslid Josiane Caproens protesteerde op de laatste gemeenteraad omdat het grondruildossier tussen de bedrijven Pauli en Coopmans behandeld werd zonder dat de raadsleden enig document konden inzien.
BR>
“De dossiermap was helemaal leeg. En toch is geweten dat de burgemeester hierover brieven heeft geschreven en getekend. Waar zijn die”, vroeg Caproens zich af. “Voor de grondruil definitief wordt, moet de gemeenteraad akkoord gaan met het principe”, antwoordde burgemeester Stulens. “Daarom kunnen we geen volledig dossier voorleggen.”

Het gaat om een grondruil van 1 hectare. Schepen van Ruimtelijke Ordening Guy Thys: “De industriezone wordt uitgebreid met 7,5 hectare. Hiervoor moeten 2 aangrenzende percelen herlegd worden, die van Pauli en Coopmans.”

Hij toonde daarbij een plannetje, maar ook dat zat niet in het dossier, wierp Fons Capiot (CDH) op. “Een half jaar geleden werd een overeenkomst tussen Pauli en de gemeente Hoeselt al door de provincie vernietigd”, zei Capiot. Uiteindelijk keurde de meerderheid het voorstel tot ruiling goed.

Volgens schepen Thys zal ten vroegste in juli begonnen worden met de aanleg van de nieuwe straten in de uitbreiding van de industriezone. “Wordt hier ook werkgelegenheid gecreëerd, door nieuwe bedrijven aan te trekken”, wou CDH-raadslid Robert Wijnen weten. Het schepencollege bleef het antwoord schuldig.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio